luni, 15 august 2011

Te nasti singur si mori singur limitat de timp si de spatiu.

Azi am realizat ca... viata e atat de trista, atat de plictisitoare... si m'am intristat :(.
Chiar sincer.. am o experienta de doar 20 de ani, si ce? Am trecut prin multe si putine totodata, m'am schimbat mereu .. poate nu de fiecare data in bine, dar m'am schimbat fiindca asa e omul, il schimba oamenii, circumstantele... nu ma deranjeaza ca nu sunt asa cum ar vrea unii, nu'mi pasa ca sunt indivizi care nu agreeaza ce fac … ceea ce ma intristeaza este faptul ca ma trezesc de nenumarate ori ca fac aceleasi lucruri, ma uit in jur si ce vad?.. aceleasi chestii, aceeasi oameni care fac exact la fel ce au facut si ieri.

Azi am stat si am observat, asa cum am facut ieri, alataieri, mai alaltaieri si in toate zilele de pana acum. Viata este un lant de evenimente, fenomenul cauza-efect.
Dar ce conteaza cu adevarat???
Ma gandesc ca majoritatea evenimentelor se intampla fara voia noastra, sau macar fara stirea noastra, sau fara sa avem noi vreo implicare directa cel putin. Uneori se mai intampla o cearta cu parintii, cu cei mai buni prieteni sau cu colegii de grupa/lucru, o nunta, un deces. Sunt momente care te fac sa nu mai simti atat de pronuntat rutina.
Sunt o multime de lucruri care de foarte multe ori te fac sa te pierzi, sa incepi sa reflectezi asupra vietii tale.... Ca un coleg si'a schimbat in sfarsit puloverul ala pe care il poarta de mai bine de o luna zi la zi (nu mai aveai mult pana cand il rugai sa ii cumperi tu altul), ca nu stiu ce ruda a facut nustiu ce, ca baiatul ala pe care il placi de atata timp ti'a facut cu mana de pe partea cealalta de strada exact in momentul cand ti'a venit tie autobosul si ramai si te gandesti ce s'ar fi intamplat daca nu venea...
Dar... dar daca toate aceste maruntisuri nu ar exista, daca le'ai da la o parte cu ce ai mai ramane??? E mai mult decat evident ca nu vrei sa crezi ca ele nu conteaza, sau poate iti este frica sa vezi lucruri mai departe de atat? Nu, nu cred, stiu ca acestea sunt momente importante din viata.
Viata nu este decat o insiruire de secunde, uneori iti par atat de multe dar uneori insa , atat de putine. Secundele trec una dupa alta,atunci cand esti fericit nici nu le simti, dar cand suferi ai impresia ca stau in loc. Daca le iei aparte fiecare secunda, pare a fi nimic, dar daca le impreunezi formeaza amintiri, momente frumoase sau mai putin, formeaza viata ta si tot ceea ce cunosti...
Acum te afli aici, da aici! , unde te'ai aflat si ieri , unde te vei afla si maine... sau poate nu.. Dar daca da inseamna ca esti invaluit de cruda rutina si vei fi prins intr'un cerc de fapte neimportante care ne definesc pe noi ca oameni.
Cu cat crestem in varsta cu atat refuzam sa acceptam mai mult lumea in care traim, vom incepe sa ne batem in piept cu tot ceea ce am facut pana atunci de parca pentru cineva conteaza ce ai facut. De fapt suntem atat de limitati, si poate ca nici nu vom vrea sa acceptam vreodata ca suntem atat de limitati.
Daca toate aceste lucruri nu ar mai conta pentru tine, daca le'ai da la o parte asa pur si simplu poate ti'ai da seama ca viata ta e goala, e ingrozitor de goala si de trista. Atunci poate ai simti cu adevarat fiecare secunda, iar gustul cafelei de dimineata va deveni atat de dezgustator... chiar daca la inceput ti se parea fantastic de bun, ea iti aduci aminte ca de fapt au trecut atatia ani, si probabil ca realizezi ca mai ai inca multi, dar stii de ce ti se par multi? Fiindca nu stii ce sa faci cu ei, idee n'ai, daca ai avea macar un vis mic, si apoi ai mai avea unul, si inca unul, daca ai avea un milion de vise stiu ca ti s'ar parea absolut insuficienti si ai suferi ca mai ai nevoie inca de cateva vieti sa duci la capat tot ce ti'ai propus..
Scoala, universitate, loc de munca, televizor, pat, mancare , o iesire cu prietenii la un suc/o bere, un pachet de tigari, un dans, somn, cafea ... Iarasi munca, iarasi televizor... Si apoi murim!
Sentimentele sunt ceea ce ne fac sa fim oameni, ele sunt cele care ne deosebesc de animale. Chiar daca unii incearca sa nege cu disperare si vad sensul vietii in tone de marijuana, si mii de litri de alcool, le avem cu totii, si ar trebui sa fim multumiti. Fara sentimente viata noastra nu ar fi decat o cruda pedeapsa greu de indurat. Sentimentele sunt cele care infrumuseteaza fiecare moment si dau culoare vietii noastre.
Inspira si expira, cat de placut e sa simti ca traiesti...
Gradinita, scoala, liceu , universitate, munca , casnicie — astea mi s'au zis de mica,asta li se spune tuturor de mici, si asa fac toti.
Ne pierdem mai mult de un sfert din viata invatand, stand cu nasul in carti si toate astea ca sa ajungem la o viata mai buna, evident daca ai ocazia sa ajungi acolo... Poate daca ai putin noroc la un moment dat iti vei gasi si tu jumatatea, o buna bucata de timp vei fi fericit, dar peste ani te vei trezi ca dormi in pat cu o persoana dezgustatoare care nu are grija de ea (doar s'a casatorit cu cineva care trebuie sa il/o suporte toata viata, nu are de ce sa se ingrijoreze), atunci poate iti vei aminti de visele din copilarie, vei realiza ca dintotdeauna ti'ai dorit sa zbori cu parasuta dar situatiile mereu te'au impiedicat.. te va cuprinde o disperare.. oare vei fi in stare sa o duci?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa gandurile tale...